Tips, fakta och vägledning om tvättmaskiner

AEG tvättmaskin - fakta och tips

AEG tvättmaskiner utvecklas sedan år 2003 i samarbete med Electrolux – världens ledande tillverkare av vitvaror och hemelektronik.

Numera är det svenska Electrolux som utvecklar det tyska kvalitetsmärket AEG på den. Utbudet av AEG tvättmaskiner är begränsat på den svenska marknaden. Enbart en AEG tvättmaskin i modellserien Lavamat tillverkas numera för den svenska marknaden. I Tyskland är märket emellertid desto mer populärt. Här finns AEG tvättmaskiner i alla möjliga modeller, såväl frontmatade som toppmatade varianter.

AEG tvättmaskiner som begagnade

AEG tvättmaskiner finns i desto fler modeller på begagnatmarknaden, även i Sverige. Att köpa en begagnad AEG-maskin är i regel ett säkert kort; under 1990-talet var AEG symbolen för tysk kvalitet inom tvättmaskinsindustrin. AEG-maskinerna hade på den tiden ungefär samma rykte som Miele har idag. Du som köper en bostad där badrummet är utrustat med en AEG-maskin bör vara medveten om att maskinen kan vara värd att behålla. I synnerhet om du funderar på att byta ut tvättmaskinen mot en ny, billig tvättmaskin av en mera okänd modell. Sammanfattningsvis kan man säga att AEG-maskinerna håller måttet, såväl nya som begagnade modeller.