Tips, fakta och vägledning om tvättmaskiner

Miele tvättmaskiner - fakta och tips

Funderar du på en tvättmaskin från Miele? Företaget är renommerat och en Miele tvättmaskin lär hålla måttet – till ett högt pris.

Mieles tvättmaskiner är vida beryktade för sin kvalitet, livslängd – och sitt höga pris. En Miele tvättmaskin är nämligen tre till fyra gånger så dyr som en vanlig tvättmaskin från hyfsade tillverkare som Bosch, Siemens och Indesit. Frågan är om tvättmaskinerna från Miele verkligen är värda det höga priset. Testresultaten i tidningar som Råd & Rön talar åtminstone till Mieles fördel.

Finesser och kvalitet

En Miele tvättmaskin är alltid utrustad med ett emaljerat ytterhölje, vilket gör tvättmaskinen extremt immun mot rispor. Till fördelarna hör också följande finesser:

  • Alla tvättmaskiner och torktumlare från Miele är utrustade med en av företaget patenterad skontrumma. Tack vare en tunn vattenfilm, som utgör ett mellanrum mellan tvätt och trumma, behandlas tvätten extra skonsamt. Trumman är försedd med ytterst små hål, vilket gör att knappar och snören inte sugs in i hålen och på så sätt nöts snabbare.
  • Smarta tvättprogram – tvättprogram uppkallade efter olika plagg – t.ex. skjortor och huvudkuddar – gör att olika typer av kläder får exakt rätt behandling, vilket i slutändan leder till ett förstklassigt tvättresultat.
  • Kvalitetsgaranti på 10 år, samt en beräknad livslängd på 20 år.
  • Vissa Mielemaskiner väger till och med tvätten innan start. På så sätt garanteras minimala energi- och vattenförbrukning.

Att en tvättmaskin från Miele håller måttet behöver inte ifrågasättas – fråga dig istället om du är beredd att betala det tredubbla priset jämfört med en vanlig maskin. I så fall är valet enkelt – köp en Miele utan att tveka.