Tips, fakta och vägledning om tvättmaskiner

Atlas tvättmaskin - fakta och tips

Atlas tvättmaskiner är Rustas svar på det höga antalet nykomlingar på lågprismarknaden för tvättmaskiner. Fördelen med Atlas tvättmaskiner är egentligen bara att servicenätet är brett – det omfattar nämligen alla Rustas varuhus.

Atlas är ytterligare en i raden av lågprisaktörer på den svenska tvättmaskinsmarknaden. All försäljning av Atlas tvättmaskiner sker via byggvaruhusen Rusta – här säljs även andra vitvaror från Atlas såsom kylskåp, frysboxar, fläktar och spisar.

Låg kvalitet och obefintligt reservdelsutbud

Att köpa en Atlas tvättmaskin är en chansning. Man kan räkna med att den håller i något år, men när den väl går sönder är det svårt att hitta reservdelar. Servicenätet är emellertid väl utbyggt, eftersom du kan lämna in tvättmaskinen i varje Rustabutik under förutsättning att fabriksgarantin på ett år fortfarande gäller.

Lågt pris på Atlas tvättmaskiner

En Atlas tvättmaskin kan köpas mycket förmånligt, räkna med ett grundpris på ca 3000 kr. Kolla dock med din Rustabutik att avloppsslang och vattenanslutning finns med från början. I annat fall riskerar du en merkostnad på flera hundralappar; ett högt pris i förhållande till maskinens annars låga grundpris.