Tips, fakta och vägledning om tvättmaskiner

Hoover tvättmaskiner - fakta och tips

Hoover är ett udda tvättmaskinsmärke i Sverige, vilket lett till ett begränsat utbud av reservdelar. Märket kommer ursprungligen från USA – här är naturligtvis utbudet av reservdelar desto större.

Hoover är ett udda tvättmaskinsmärke i Sverige, vilket lett till att utbudet av reservdelar – liksom servicenätet – är begränsat. I hemlandet USA och det europeiska moderlandet England – dit märket kom så tidigt som 1932 – är utbudet av reservdelar emellertid desto bättre. Hoover erbjuder en rad frontmatade och toppmatade tvättmaskinsmodeller; den frontmatade VHD-serien har t.ex. generösa tvättkapaciteter och elektroniska programvred. De toppmatade modellserierna HNT och THV erbjuder allt mellan fem och sex kilos tvättkapacitet, vilket är att betrakta som generöst för toppmatade tvättmaskiner.

Bruksanvisningar på nätet

Reservdelsutbudet är förvisso begränsat i Sverige, men Hoover har däremot bruksanvisningar på nätet, vilket underlättar för dig som vill reparera själv. Genom att skriva in modellkod till sin Hoover tvättmaskin kan man enkelt hitta rätt bruksanvisning på sidan hoover.it.

Bra bruksmaskin för den händige

Hoover tvättmaskiner är inte sämre än andra lågprismodeller på tvättmaskinsmarknaden, t.ex. Ariston, Indesit och Beko. Reservdelsutbudet är inte heller sämre hos Hoover än t.ex. Beko. Vårt tips till dig som vill ha en riktigt billig tvättmaskin är dock att köpa en budgetmaskin från en känd tillverkare, t.ex. Bosch eller Cylinda. Då kan du åtminstone räkna med att tillgången på reservdelar är bättre.