Tips, fakta och vägledning om tvättmaskiner

Indesit tvättmaskin - fakta och tips

Indesit är ett populärt tvättmaskinsmärke på den europeiska kontinenten – i Sverige är den emellertid desto mindre efterfrågad.

Indesit är en italiensk tillverkare av tvättmaskiner. Märket förknippas med tvättmaskiner av budgetmodell, trots att även dyrare modeller ingår i sortimentet. De dyrare modellerna finns inte alltid i Svergie – men väl i Italien, där märket också har avsevärt mycket högre status.

Indesit tvättmaskiner – etablerat märke på kontinenten

Indesits produkter – däribland Indesit tvättmaskiner - är etablerade på den europeiska kontinenten. Till och med i Danmark har märket på senare år blivit ett känt varumärke, vilket lett till ett omfattande serviceutbud och många märkesförsäljare. I Sverige finns emellertid inga märkesförsäljare. Indesit säljs istället som udda tvättmaskiner i varuhus som OnOff, Mediamarkt och Elgiganten. Eftersom varuhusen enbart fått in de billigaste Indesitmodellerna betraktas märket som ett budgetmärke i Sverige. Den mest sålda modellen i Sverige - Indesit Widl 126 - är t.ex. en enkel frontmatad tvättmaskin med manuella vred och 1000 varvs centrifugering.

Indesit – måttlig tillgång på reservdelar

Bland s.k. lågprismärken är tillgången på reservdelar inte den absolut sämsta – jämfört med Beko, Wascator och Ariston är tillgången på reservdelar till Indesit rent av god. Annars går det naturligtvis att beställa reservdelar till Indesit via europeiska – t.ex. danska – hemsidor.