Tips, fakta och vägledning om tvättmaskiner

Begagnade tvättmaskiner - fakta och tips

Begagnade tvättmaskiner köps i regel i samband med husöverlåtelser och köp via privatpersoner.

Köp företrädesvis begagnade tvättmaskiner från kända tillverkare som Bosch, Siemens och svenska tillverkare med ett rikt servicenät. Du som köper begagnade tvättmaskiner bör särskilt tänka på följande:

  • Eftersom garantitiden i regel har löpt ut bör du räkna med att alltid betala eventuella reparationer själv.
  • Se till att det finns reservdelar till din tvättmaskin – om du inte har en märkesverkstad i närheten kan det bli svårt att hitta originaldelar till maskinen.
  • Överväg noga om du ska köpa en billig ny maskin eller en bättre begagnad tvättmaskin – i det senare fallet finns det möjlighet att reparera maskinen, tack vare ett rikt utbud av reservdelar. Om den nya maskinen går sönder kan det emellertid bli svårt att hitta lämpliga reservdelar.
  • Har den begagnade tvättmaskinen stickpropp eller måste den monteras av behörig elektriker? Ifall maskinen inte monteras med stickpropp (och ditt badrum för övrigt saknar jordat eluttag) kan kostnaden för montering bli högre än priset för en riktigt billig, begagnad tvättmaskin – bättre således att investera i en ny maskin direkt.

Begagnade tvättmaskiner från privatpersoner

Tänk på att de flesta begagnade vitvaror, däribland tvättmaskiner, säljs privat. Det innebär att du inte vet om maskinen fungerar eller är defekt. Om du inte har särskilda skäl rekommenderar vi att köpa en ny tvättmaskin istället för en nästintill ny från en okänd person. Bättre att betala lite mer för ett säkert köp än att chansa för att kanske spara några hundralappar.