Tips, fakta och vägledning om tvättmaskiner

Bauknecht tvättmaskin - fakta och tips

En Bauknecht tvättmaskin är ett bra val – kvalitet, tvätteffekt och energiåtgång talar till kundens fördel. Det kan man däremot inte säga om marknadsföringen – här krävs det mera för att etablera sig på Sverigemarknaden.

Bauknecht är tysk tillverkare av tvättmaskiner som är tämligen okänd på den svenska marknaden. Kvaliteten på Bauknecht tvättmaskiner är fullgod – men servicenätet är inte särskilt väl utbyggt i Sverige.

Flaggskepp och budgetmodeller

Bauknecht har såväl budgetmodeller som riktiga flaggskepp i sitt sortiment. Budgetmodellerna Bauknecht WAK 4660 och Bauknecht WAK 6009 erbjuder dock allt som en modern tvättmaskin behöver; tvättklass A+ och energiklass A. Centrifugeringsklassen är B trots att dessa budgetvarianter kan stoltsera med ett 1400 varvs centrifugering. Konstigt, eftersom flera andra tillverkare når A med motsvarande varvantal.

Etablerad miljöpolicy

Liksom övriga tyska tvättmaskiner är Bauknecht tvättmaskiner väl framme i miljötänkande – att märket trots allt är okänt på den svenska marknaden förklaras troligtvis av bristfällig marknadsföring. Man har aldrig lyckats påtala vilken egenskap hos Bauknecht som är ”det lilla extra” som skulle motivera köpare att välja Bauknecht istället för Siemens eller Husqvarna.