Tips, fakta och vägledning om tvättmaskiner

Whirlpool tvättmaskin - fakta och tips

Tvättmaskiner från Whirlpool är kända för generös tvättkapacitet – men en del konsumenter har genom åren haft synpunkter på maskinernas kvalitet.

Whirlpool har länge uppfattats som ett lågprismärke bland tvättmaskiner, trots att modellutbudet innehåller såväl dyra som billiga modeller. Ryktet är inte helt rättvisande, trots att märkets billiga modeller – med mekaniskt programvred – ofta kritiserats för att tvättmaskinerna stannar mitt i tvättprocessen. De dyrare modellerna har emellertid elektroniska programval, som i regel inte ställer till med oförutsedda tvättstopp.

Whirlpool tvättmaskiner – bra tvättkapacitet

En klar fördel med Whirlpool tvättmaskiner är den väl tilltagna tvättkapaciteten – även de mindre modellerna slukar i regel ca 7 kg tvätt, medan modeller som Dreamspace och Green Generation sväljer 11 respektive 8 kg tvätt. Även märkets toppmatade modeller har tvättkapaciteter som inte understiger 5 kg – med andra ord samma tvättkapacitet som en normal frontmatad modell.

Whirlpool tvättmaskin – prisvärd för storfamiljer

En tvättmaskin från Whirlpool kan således betraktas som ett prisvärt tvättalternativ för storfamiljer, som tvättar stora mängder tvätt ett par gånger i veckan. Märkets mindre frontmatade modeller är att betrakta som medelmåttiga – dock inte dåliga på något sätt. Problemen med plötsliga tvättstopp är avhjälpta sedan länge. Några klagomål har också förekommit på att Whirlpool har levererat maskiner med norsk bruksanvisning i svenska butiker, men detta är en petitess som i sammanhanget kan passera.