Tips, fakta och vägledning om tvättmaskiner

Upo tvättmaskin - fakta och tips

Upo tvättmaskiner är marknadsledande i Finland. I hemlandet uppfattas märket som ett pålitligt kvalitetsmärke i klass med Electrolux, Bosch och LG.

Upo tvättmaskiner är marknadsledande på hemmamarknaden i Finland. Upo tillverkar nästan uteslutande frontmatade modeller (WF-serien) med en tvättkapacitet på ca sex kg. I Sverige uppfattas Upo som ett medelmåttigt tvättmaskinsmärke, jämförbart med t.ex. Elektro Helios. Att köpa en tvättmaskin från Upo är tämligen riskfritt sett ur säkerhetssynpunkt. Servicenätet ät utbrett över hela landet och utbudet av reservdelar är gott. Du som vill ha en uppdaterad bruksanvisning till din tvättmaskin kan ladda hem en sådan på upo.nu.

Bra tvättprogram

Upo tvättmaskiner är utrustade med standardprogram för vanlig tvätt, liksom ett antal extra tvättprogram. Bl.a. kan man justera antalet sköljningar efter vattnets hårdhet – i länder med mjukt vatten som Sverige och Finland behövs i regel en extra sköljning, vilket Upo har tagit hänsyn till. Upo har även en del tunna tvättmaskiner i sitt modellsortiment, däribland modellen Upo WF 5280 D med ett djup på 39 cm (som trots allt erbjuder hela 5 kg tvättkapacitet). Sortimentet innehåller även en toppmatad tvättmaskin (Upo WT 6040) för den som vill spara golvyta genom att satsa på en topptvättmaskin.