Tips, fakta och vägledning om tvättmaskiner

Siemens tvättmaskin - fakta och tips

Siemens är som Tyskland i allmänhet – småtråkigt, funktionellt och sakligt. Som kund får du det du betalar för – och kan räkna med att din Siemens tvättmaskin håller många år framöver.

Siemens produktutbud omfattar bl.a. tvättmaskiner, såväl toppmatade som frontmatade modeller. I Sverige hör de frontmatade basmodellerna siemens WM12E162DN och Siemens WM14E261DN till storsäljarna. Dessa basmodeller kostar drygt 6000 kr och har alla finesser en basmaskin behöver, däribland hög centrifugeringskapacitet och låg energiförbrukning. Märket tillhandahåller även budgetmodeller som WM14A163DN och WM10A163DN, där man bl.a. skurit ner på centrifugeringshastigheten.

Kvalitet och miljö i fokus

Liksom de flesta tyska kvalitetstillverkare av tvättmaskiner upplevs Siemens som aningen tråkig. Alla modeller i prisklassen upp till 7000 kr har i princip samma enkla och funktionella design. Den som är beredd att betala 10 000 kr eller mer kan räkna med vissa futuristiska inslag i designen, bl.a. i luckan. Till Siemens försvar skall emellertid nämnas att alla tvättmaskiner i de frontmatade modellserierna är märkta med energiklass A. Kvaliteten i Siemens tvättmaskiner är likaså föredömlig, trots att tillverkningen numera sker i 45 stora fabriker världen över – inte bara i Tyskland, alltså.

Bra servicenät i Sverige

Eftersom Siemens har en lång tradition på den svenska tvättmaskinsmarknaden har man genom åren etablerat ett mycket heltäckande servicenät. De flesta tvättmaskinsreparatörer har – vare sig de vill eller inte – någon gång kommit i kontakt med en Siemens tvättmaskin. Inte för att märket är dåligt – snarare för att det genom åren blivit så populärt att människor valt att reparera sina maskiner.