Tips, fakta och vägledning om tvättmaskiner

Bosch tvättmaskiner - fakta och tips

Tvättmaskiner från Bosch är funktionella och pålitliga, om än lite tråkiga vad gäller design.

Bosch betraktas av de allra flesta som ett välkänt märke på den svenska marknaden för tvättmaskiner. Företaget är i allmänhetens ögon specialist på fordonsdelar och elverktyg, men är även en renommerad tillverkare av vitvaror, däribland tvättmaskiner.

Bosch tvättmaskiner – stort modellutbud

Bosch har såväl toppmatade som frontmatade tvättmaskinsmodeller i sitt sortiment. Ju dyrare modell, desto fler extrafunktioner ingår. WAS-serien är Bosch flaggskepp med modeller från 10 000 kr och uppåt. Den något mindre påskostade WAE-serien är ett alternativ för dig som vill spara några tusenlappar jämfört med WAS-maskinerna, utan att göra avkall på tvättresultatet. Då ingår emellertid inte visning av resttid och vissa specifika tvättprogram. En del tvättmaskinsmodeller från Bosch har även särskilt utarbetade trummor, väl lämpade för skonsam tvätt. I modellutbudet ingår också kombinerade tvättmaskiner och torktumlare.

Bosch – stilrent tråkig

En Bosch tvättmaskin uppfattas i allmänhetens ögon som en stilren tvättmaskin av hög kvalitet – dock upplevs märket som aningen tråkigt på vitvarufronten, främst pga. alltför konservativ design. Man får dock exakt det man betalar för – varken mer eller mindre. Å andra sidan är Bosch ett säkert kort – du som vill välja det säkra framför det osäkra kan välja en maskin från Bosch. Du får då en bra bruksmaskin som håller i ett antal år. Ifall någon del skulle gå sönder, finns ett rikt utbud av reservdelar.