Tips, fakta och vägledning om tvättmaskiner

Electrolux tvättmaskin - fakta och tips

Electrolux tvättmaskiner säljer bra världen över. Tvättmaskinerna är inte speciella på något sätt – troligtvis lockas kunderna av den perfekta symbiosen mellan pris, kvalitet och tvättegenskaper.

Electrolux är världsledande inom tvättmaskinstillverkning. Electrolux är inte kända för sin överlägsna kvalitet, som t.ex. Miele, inte heller för sin banbrytande design. Men priset i förhållande till kvalitet och tvättkapacitet har lett till att märket blivit populärt. Electrolux frontmatade tvättmaskiner har svåra modellbeteckningar som Electrolux EWN148640W, Electrolux EWF168540W och Electrolux EWF167580W. De flesta tvättmaskiner har en väl tilltagen tvättkapacitet – minst 6 kg i de frontmatade modellerna.

Företrädesvis frontmatade modeller

Electrolux tillverkar företrädesvis frontmatade modeller. En del toppmatade modeller, liksom ett fåtal kompaktmaskiner och kombimaskiner förekommer i sortimentet. Kompaktmaskinen Electrolux EWC1350 är populär. Den är snyggare än konkurrenterna från Candy och Kenny men den är å andra sidan något större.

Bra kombimaskin

Electrolux har – som tidigare nämnts – bra kombinerad tvättmaskin och torktumlare i sitt sortiment. Nackdelen med kombinerade tvätt- och torkmaskiner brukar vara sämre tvättresultat, reducerad tvättkapacitet och högre energiförbrukning. Du som köper den frontmatade kombimaskinen Electrolux EWW1497W slipper plocka ut smutsig tvätt och kan trösta dig med att maskinen har en hyfsad energimärkning – energiklass B.