Tips, fakta och vägledning om tvättmaskiner

Husqvarna tvättmaskin - fakta och tips

En Husqvarna tvättmaskin är ett säkert köp. På den svenska hemmamarknaden är det lätt att hitta reservdelar och få adekvat service.

Husqvarna tillverkar tvättmaskiner av hög kvalitet, men har aldrig lyckats sälja lika bra som konkurrenten Electrolux. Förhållandet mellan dessa tillverkare har längre varit samma som mellan Volvo och Saab – där den förstnämnda alltid har sålt snäppet bättre. Husqvarna tillverkar hus som helst innovativa tvättmaskiner. Till skillnad från sina tyska huvudkonkurrenter Siemens och Bosch är designen trendigare och framför allt roligare. Maskinerna är energisnåla och miljövänliga.

Många finesser

Husqvarna tvättmaskiner ligger i mellansegmentet vad gäller prisnivå. I gengäld har maskinerna många finesser som ofta saknas på dyrare modeller. Vad sägs t.ex. om ett snabbprogram på 20-30 minuter för lätt smutsad tvätt, viktsensor som väger tvätten och anger lämplig dosering av tvättmedel? Program för ömtåliga modekläder och allergikerprogram med upp till sju sköljningar förekommer i vissa modeller. Ljudnivån på Husqvarna QW18805 och QW 16905 är förvisso låg, men här är faktiskt många tyska modeller bättre. Toppmodellen Husqvarna Mästertvätt stoltserar med ett varvantal på 1800 varv i minuten; de övriga modellerna pendlar på mera ”normala” nivåer.

Utbyggt servicenät

Få märken har lika utbyggda servicenät i Sverige som Husqvarna. Att hitta reservdelar till tvättmaskiner från Husqvarna är i regel mycket lätt.