Tips, fakta och vägledning om tvättmaskiner

Cylinda tvättmaskin - fakta och tips

Cylinda tvättmaskiner är – enligt många konsumenter - väl framme vad gäller kvalitet, men märket är inte lika pålitligt i fråga om övriga vitvaror – t.ex. kylskåp och frysar.

Cylinda är en etablerad tvättmaskinstillverkare på den svenska marknaden. Företaget har tillverkat tvättmaskiner oavbrutet sedan 1950-talet. Cylinda grundades i Jung socken, utanför Vara, och märket gjorde entré på vitvarumarknaden med en halvautomatisk tvättmaskin. Under 1960-talet började Cylinda tillverka övriga vitvaror, t.ex. kylskåp och frysboxar.

Cylinda tvättmaskiner – fokus på miljö och pris

En tvättmaskin från Cylinda är enligt en hel del kundundersökningar ett säkert köp. Cylindaköparna brukar i regel vara mera nöjda med Cylinda tvättmaskiner än med kylskåp och frysar från Cylinda. Särskilt tvättmaskinerna från sent 1980-tal och tidigt 1990-tal får beröm från sina ägare. Råd och Rön – som regelbundet testar vitvaror från olika tillverkare – bekräftar den allmänna synen på Cylinda; tvättmaskinerna får i regel medelmåttiga till goda resultat, medan kvalitetsnivån inom kyl- och frysavdelningen är betydligt lägre. Du som vill ha alla hushållets vitvaror från en och samma tillverkare bör således tänka till en gång extra om valet gäller Cylinda.

Cylinda tvättmaskiner – fördelar

God tillgång på reservdelar till en Cylinda tvättmaskin, lättillgängligt filter och miljövänliga tillbehör brukar vara ytterligare fördelar som framhålls med Cylindas tvättmaskiner. Tvättmaskinen FT46i har t.ex. tilldelats en Svanenmärkning – en förutsättning för denna märkning är att tvättmaskinen har bästa betyg (AAA) vad gäller energiåtgång och centrifugeffekt.