Tips, fakta och vägledning om tvättmaskiner

Kenny tvättmaskiner - fakta och tips

Kenny tvättmaskiner är särskilt kända för modellen Euronova, som är kompakt såtillvida att den går att bygga in i vägghängda skåp.

Kenny tvättmaskiner är kända för sina mini tvättmaskiner. Företaget tillverkar en toppmatad och en frontmatad tvättmaskinsmodell; den frontmatade tvättmaskinen har under flera år varit synonym med kvalitet och driftsäkerhet i miniformat. Kennys frontmatade minimaskin har ett djup på 45 centimeter, en bredd på 46 centimeter och en standardhöjd på 68 cm. Tvättkapaciteten i Kennys frontmatade tvättmaskin uppgår till 3 kg, vilket är i underkant för en hel familj. Kenny tvättmaskiner är således bäst lämpade för singelhushåll.

Bygg in din Kenny tvättmaskin

Eftersom Kennys tvättmaskin har reducerat både djup och bredd jämfört med vanliga tvättmaskiner, kan modellen med fördel byggas in i ett vägghängt skåp, ifall badrummet saknar ledig golvyta. Nackdelen med Kennys frontmatade modell – Kenny Euronova 1000 – är det förhållandevis höga priset för en för övrigt okänd tvättmaskinsmodell (med begränsat serviceutbud). Prislappen för denna tvättmaskin ligger i snitt på 5500 kr, beroende på återförsäljare. Tvättmaskinen kan med fördel beställas över internet – utbudet av Kennys Euronova är nämligen ytterst begränsat hos fysiska återförsäljare.